Grimbergen, hét Abdijbier



In onze abdij werd er zonder onderbreking bier gebrouwen tot de Franse Revolutie aan veel een einde maakte, ook aan het brouwen van bier. In 1798 werden de brouwketels openbaar verkocht. In1958 bracht Maes (het huidige Alken-Maes) het eerste commerciële Grimbergenbier op de markt bracht. Grimbergen Dubbel was het eerste bier, nadien volgde Grimbergen Tripel, Grimbergen Blond, Hop&Karakter en Blanche. In 2008 nam de Carlsberg Group de licentie van het Grimbergenbier over. Voor de Belgische markt staat Alken-Maes in voor de productie en de distributie van het Grimbergenbier. Voor alle overige landen ligt produceert en distribueert de Carlsberggroep het bier. Grimbergenbier verovert de jongste jaren meer en meer aanzien. Dat heeft veel te maken met de authenticiteit van het aanbod (gebrouwen binnen de muren van de abdij met respect voor traditie), met de diversiteit aan smaken en een doorgedreven kwaliteitsbewaking.

Sinds 2021 werd er binnen de muren van de abdij een abdijbrouwerij gebouwd, waar nieuwe Grimbergenbier variëteiten worden gemaakt, zoals een Brut Bier, een Quadruppel, IPA, Brut Rosé,… Een team van Carlsberg en Pater Karel Stautemas staan garant voor de kwaliteit van de bieren.

Op de eerste verdieping van het Fenikshof is er een belevingscentrum over de geschiedenis van het Grimbergenbier, over bierstijlen, smaken, het brouwproces en is er een ruimte waarin de aandacht gaat naar leven en werk van de norbertijnen van Grimbergen. Het belevenigscentrum kan je zowel individueel als in groep onder leiding van een gids bezoeken. Via een passerel kunnen bezoekers de brouwzaal veilig bezoeken. In de abdijtuin is er een kruidentuin en een hopveld die in groep bezocht kunnen worden.  Voor afspraken, contacteer: info@hetfenikshof.be

Dorst? Klik op: GRIMBERGENBIER




pagelogo.png